Община Свищов с първи одобрен проект за 2020 година

Мисия

05-02-2020, 17:21

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

СУ „Николай Катранов“ ще има нова многофункционална спортна площадка по проект „Красива България“

След като в първия работен ден на 2020 г. община Свищов подаде  проектно предложение за изграждане на многофункционална спортна площадка по Проект „Красива България“, със свое Решение № 1 от 04.02.2019 г. Управителният съвет ОДОБРИ представеното от кандидата община Свищов заявление за участие.

Проектното предложение е на обща стойност  191 489,00 лева и е насочено към обособяване на комбинирана спортна площадка в двора на СУ „Николай Катранов“, в град Свищов.

Заложените дейности в проектното предложение предвиждат обособяване на игрище за мини футбол. Ще бъде обособено и игрище за баскетбол, с нови баскетболни стойки и табла с рингове с мрежи, както и игрище за волейбол. Заложено е и подмяна на съществуващата настилка с акрилна спортна настилка, с висока пластичност и устойчивост на износване, подходяща за интензивни тренировки и спортни дейности.

Спортната площадка ще бъде оградена с ограда. Ще се изгради площадково осветление чрез монтаж на Led прожектори, като също така е предвиден и ремонт на трибуните чрез доставка и монтаж на седалки за тях.

Проектното предложение е своеобразно продължение на политиката на общинското ръководство, насочена към подобряване материалната база на училищата и в подкрепа на спорта и спортните постижения на подрастващите.

Наличието на добра материално-техническа инфраструктура и подходящи оборудвани съоръжения ще допринесат за популяризиране на съответните спортове, както и за осмисляне на свободното време на всички ученици.
По този начин ще се допринесе и за подобряване на материалната база в образователното заведение и качеството на предлаганата образователна услуга.

При реализирането на проекта община Свищов ще участва с 53 % от цялата сума, а останалата част, в размер на 90 000,00 лева, ще бъде предоставена от Министерство на труда и социалната политика.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов