Интеракт клуб – Велико Търново раздаде над 1 500 кг дрехи на социално слаби семейства

Велико Търново Лайф

06-02-2020, 08:25

Снимка:

Интеракт

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дрехите бяха събрани по проект „Подари топлина“

Над 1500 килограма дрехи за деца от 0 до 18 г. от социално слаби семейства бяха събрани и дарени от членовете на Интеракт клуб – Велико Търново. Най-младите членове на ротарианското семейство в старата столица отчитат успешното приключване на своя проект „Подари топлина”, който реализираха по време на Коледните празници. Тогава те организираха акция за събиране на дрехи в една от къщичките на базара в парк „Марно поле”, а инициативата им предизвика огромен интерес сред хората.

Пет семейства от Велико Търново, по три семейства от селата Водолей и Ресен, и едно семейство от село Леденик са получили даренията от интеракторите. Списъците на нуждаещите се бяха предоставени на младежката организация от отдел „Закрила на детето“.

При сортирането на дрехите се установи, че има дарени дрехи, които са подходящи за възрастни хора и те бяха дарени на приюта на Христо Атанасов от Леденик, казаха от Интеракт клуб.

Останалите дрехи са били предадени на Великотърновската Митрополия, която ще раздаде дрехите на семейства в нужда.

Това е поредна инициатива на великотърновските интерактори, които с действията си правят духовната и историческа столица на България едно по-цветно, по-разнообразно и най-вече по-добро място за живеене.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов