„Сребърна Янтра” представя деветия си филм

Велико Търново Лайф

06-02-2020, 11:01

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първото копие ще бъде дарено на община Велико Търново

Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“, в партньорство с Община В. Търново и Euro Folk TV, подготви своя 9-ти по ред филм, в който подробно е представено 17-то издание на музикалната проява, състояла се от 26 до 29 септември 2019 г. във Велико Търново.

70-минутният видеоразказ ни среща с носителя на Гран при – Марта  Верекия, 17 год. (Италия), която малко преди „Сребърна Янтра“, участва във финала на „THE VOICE OF ITALY”; с международното жури, ръководено за първи път от поп и джаз примата КАМЕЛИЯ ТОДОРОВА – „Търновската царица” от едноименния български филм - класика; с чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали; с участници от новата състезателна категория “FAMILY GROUP”; с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от 12 държави от 3 континента – Куба, Китай, Ливан, Италия, Кипър, Молдова, Румъния, Украйна, Хърватия, Словения, Сърбия  и България. 

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на В. Търново и срещата с проф. Г. Камарашев; разговор с Камелия Тодорова за голямата сцена, познанството с Фреди Меркюри и снимките във В. Търново на „Търновската царица”; мастерклас „VOCAL FITNES - SING to LIVE, LIVE to SING” с вокалния педагог Маестро Роко  Палацо от Италия; моменти от „Welcome party” в клуб „Роял”, официалното откриване с интернет-сензацията “JUNIOR BEND” и гала концерта със специалния гост – Мария Москофян (Кипър) – финалист в “THE VOICE OF GREECE”; от Вечерта на приятелството “VIVA LA MUSICA”; шоуто „Звук и светлина“; разходките до Царевец и Арбанаси...

И този път във филма са използвани кадри, заснети не с един, а с два дрона от церемонията по официалното откриване пред театъра и красиви кадри от Велико Търново и Царевец.

По време на представянето, за 9-ти пореден път, първото копие на филма   ще бъде дарено на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата.

 

Представянето на творческия екип и прожекцията на филма започва  в 17.30 ч. на 10.02.2020 г. (понеделник) в читалнята на РНБ „П.Р. Славейков“ – центр.сграда – ул.„Ив. Ботева“2, В.Търново

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов