Пътищата в областта са почистени и проходими, няма бедстващи хора

Животът

07-02-2020, 10:37

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Разчистват прохода Шипка, след часове ще е отворен за движение

Пътищата в област Велико Търново са почистени и проходими при зимни условия. Няма бедстващи хора, няма затворени участъци и въведени ограничения.

 

Екипите на пътноподдържащите фирми работят за разчистването на прохода „Шипка“ и се очаква в следобедните часове движението по него да бъде възстановено. Троянският проход остава затворен, тъй като и в момента по билото вали сняг, има снегонавявания и преспи, а в следващите часове се очакват и нови валежи. Спряно е преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 т през „Котленски“, а „Превала“ е затворен за движение на превозни средства над 12 т, както и за ремаркета и полуремаркета.

Без ограничение е движението през проходите „Република“, „Петрохан“, „Ришки“, „Айтоски“, „Предел“, „Приморски“ и „Рожен“.

 

Усложнена остава обстановката в областите Разград и Търговище. Заради почистването на снега е ограничено движението по второкласните и третокласните пътища.

В област Смолян движението на всички автомобили по републиканските пътища е с вериги.

 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов