Втора операция предстои на Нелис, семейството търси средства

Мисия

08-02-2020, 12:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ново туморно образование отложи присаждането на стволови клетки

Втора операция по отстраняване на туморно образувание ще преживее двегодишната Нелис Кедова от старата столица.

Съдбата на малката болярка, която се бори с невробластом, трогна хиляди хора от региона, страната и чужбина и само за 10 дни бяха събрани необходимите 100 000 евро за животоспасяващо лечение.

Веднага след това тя бе хоспитализирана в турската клиника Anadolu Medical Center, където премина успешно седемчасова операция за премахване на тумор от лявата надбъбречна жлеза. Последваха няколко курса на химиотерапия и непредвидени усложнения. Сред тях и инфекциозен ендокардит, който специалистите в южната ни съседка лекуваха три месеца и дори бяха на крачка от провеждане на кардиологична операция. В крайна сметка медикаментозната терапия повлия успешно сърдечния проблем.

След това момиченцето бе преместено в клиника Medipol Mega Üniversite Hastanes, тъй като в Anadolu Medical Center не извършват трансплантации на деца под 16 години.

В началото на миналата седмица Нелис и майка й започнаха подготовка за дългоочакваната процедура по имплантиране на стволови клетки. Изследванията с ядрено-магнитен резонанс и пет скенера обаче установиха наличието на ново туморно образувание.

След много консултации и обсъждане със специалисти от двете болници, където се лекува Нелис, е взето решение да се направи още една операция, с която да премахнат новото туморно образувание. Нелис ще бъде преместена отново в болница Anadolu Medical center, а трансплантацията на този етап се отлага. След интервенцията се предвижда и химиотерапия.

Всички тези непредвидени ситуации и усложнения отново поставят във финансово затруднение семейството на Нелис. Желаещите да дарят средства за лечението на детето могат да го направят на https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-malkata-nelis-da-jivee-496 или във Фейсбук групата „Благотворителен базар в помощ на малката Нелис“. Там се провеждат търгове с лични вещи, предоставени от благодетели.

От 24 до 29 февруари пък в Горна Оряховица ще се продават благотворително мартеници за момиченцето. Творците, желаещи да подарят свои изделия за каузата, могат да заявят това на телефоните 0884 595 402 или 0892 921 524.

Банка: УниКредит Булбанк
Банкова сметка: BG25UNCR 7000 1523 5870 59
BIC код: UNCRBGSF
Титуляр на сметката: Нелис Заимова Кедова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов