Снегът отстъпва място на студа - velikotarnovo.utre.bg

Снегът отстъпва място на студа

08 февруари 2020, 06:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay

През седмицата ни очаква време с повишена динамика

Днес времето ще бъде студено, но почти без валеж. Възможно е слабо да прехвърчи сняг, но само на места около планините. Вятърът от североизток ще спре. Утрешният ден ще бъде студен, с температури след обяд от минус 3 градуса в местата с дебела снежна покривка.

В неделя сутринта също ще бъде много студено. Минималните температури ще са от минус 10 до минус 5, на места отново до около минус 12. През деня, обаче, ще започне повишение на температурите и те ще бъдат от 2 до 7 градуса, все още малко по-ниски в североизточните райони. Ще бъде слънчево, но в низините на места ще се задържа ниска слоеста облачност. 

В понеделник ще се затопли още малко, по-чувствително в полупланинските части и планините. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Температурите сутринта ще са от минус 6 до минус 1 в по-голямата част от страната. Дневните температури ще бъдат в интервала от 5 до 10 градуса.

Във вторник температурите ще се повишат още.

През седмицата ни очаква време с повишена динамика. На фона на обичайни и над обичайните за февруари температури, ще се редуват слънчеви дни и такива, с краткотрайни превалявания от дъжд и сняг.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета