Десетки малчугани участваха в Нощта на Хари Потър във Велико Търново

Велико Търново Лайф

08-02-2020, 19:36

Снимка:

РНБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дори похапнаха всякаквовкусовите бобчета и риборасли, обилно гарнирани с многоликова отвара

За четвърти пореден път Регионалната библиотека във Велико Търново беше домакин на събитието "Нощ на книгите за Хари Потър". Колективът собственоръчно подготви реквизита и провеждането на мероприятието, подпомогнат от младите доброволци и приятели на библиотеката, които отново активно се включиха в изготвянето на сценария и перфектно се справиха като водещи в ролите на професорите Макгонагъл, Трелони и Снейп от популярната сага.
"Разпределителната шапка" традиционно определи жребия на участниците по отбори - домовете в Хогуортс. Децата се включиха с ентусиазъм в разнообразните игри и предизвикателства, съпътстващи провеждането на Тримагическия турнир - тазгодишният акцент на събитието, определен от Егмонт - издателят на поредицата за Хари Потър в България. За втория кръг на турнира - спасяване на потънал приятел, младите магьосници трябваше да намерят картите с имената на "приятелите", скрити сред книгите. Видимо четящите фенове се справиха завидно добре със сложните загадки при издирване на правилния сред хиляди подобни томове в читалнята на бибиотеката.
Напълно в реда на нещата, събитието завърши с дружно похапване на всякаквовкусовите бобчета и риборасли, обилно гарнирани с многоликова отвара - забъркана лично от професор Снейп!
Организаторите благодариха на всички присъстващи и подариха на участниците безплатен абонамент за библиотеката с пожелание да съхранят в себе си любовта към книгите и добрите истории.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов