Гласувайте за габровските сгради в европейския конкурс „Life Challenge 66“

Животът

15-02-2020, 08:00

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Можете да ги подкрепите до края на месец април

Блокът на бул. „Могильов“ № 15-21, саниран по Националната програма за енергийна ефективност и обновените по проект училища „Васил Левски“ и „Св. св. Кирил и Методий“ се състезават в международния конкурс „Life Challenge 66“ („Лайф Челиндж“) на марката за строителни материали Баумит.

Сградите бяха сред шестте финалиста в категорията „Термично саниране“ от конкурса на Баумит – България „Фасада на годината 2018 – 2019“ и получиха право да се борят за европейска награда. В настоящата надпревара участват общо 384 избрани фасади от 26 държави, на чиято територия Баумит присъства.

До края на месец април 2020 г. се провежда публичното онлайн гласуване за сградите. Всеки гласуващ може да подкрепи еднократно своя фаворит, като оцени фасадата от 1 до 5 точки.

Жури от 13 изявени архитекти от цяла Европа ще подбере по шест кандидатури във всяка категория, а непосредствено преди награждаването ще обяви финалистите. Българският представител в журито е арх. Светослав Станиславов от фирма „Старх“, който бе и председател на журито във „Фасада на годината 2018-2019“. 

Първенците в шестте категории ще си тръгнат със сумата от 3 300 евро, а големият носител на приза „Life Challenge 66“ за 2020 г. ще получи 6 600 евро. Тържествената галавечер ще се състои на 14 май в испанския град Валенсия.

Идеята за името на конкурса „Life Challenge 66“ произлиза от задължителното условие към участниците, че минимум 66% от фасадната площ на обектите трябва да е проектирана и изпълнена с материали на Баумит.

Нека подкрепим габровските сгради!

Гласувай за: Многофамилна жилищна сграда, бул. „Могильов“ № 15, 17, 19, 21

Гласувай за: НУ „Васил Левски“ (бивше ОУ „Цанко Дюстабанов“)

Гласувай за: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов