Свищовските читалища разпределиха субсидиите за дейността си

Мисия

16-02-2020, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На заседанието присъства и кметът на Свищов Генчо Генчев

В Зала 1 на община Свищов се проведе заседание на 16-членната комисия, назначена със заповед на кмета на община Свищов, на основание чл. 21 и чл. 23(1) от Закона за народните читалища, на която бяха взети решения за разпределението на средствата за делегираната държавна дейност „Читалища“ за 2020 година. На заседанието присъстваха също кметът на Свищов Генчо Генчев, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, читалищни служители, председатели и секретари на читалищата, читалищни настоятели и кметове на кметства.

Градоначалникът поздрави читалищните дейци и им пожела през новата година да продължат да работят съвместно с местната общност и кметовете на населените места за развитието на читалищното дело в цялата община, като подчерта, че както досега, така и занапред ще могат да разчитат на пълна подкрепа от страна на общинското ръководство. „Ремонтите на трите читалища в селата Ореш, Царевец и Вардим вече са факт и ще продължим в тази посока да подобряваме материалната база във всички читалища на територията на нашата община.“, категоричен бе той и допълни, че вече са насочени усилия към реализирането на проекти, свързани с Първото българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.

На проведеното заседание, освен разпределението на средствата за делегираната държавна дейност за 2020 година, бе направен избор на работна група за следващите 3 години и бяха приети теглата на критерии за разпределение на средствата за делегирана държавна дейност „Читалища“. Също така беше уточнено къде и кога ще се проведе Общинският празник на читалищната художествена самодейност, и бе конкретизиран срокът за номинации на активни читалищни деятели по случай 24 май.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов