Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“ отбелязва пищно 35 години от създаването си - velikotarnovo.utre.bg

Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“ отбелязва пищно 35 години от създаването си

16 февруари 2020, 12:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

На богата програма и престижно международно участие ще се насладят великотърновци и гости

         Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“ 2020 ще отбележи 35 години от създаването си с богата програма и престижно международно участие. В продължение  на два месеца на откритата сцена на крепостта Царевец свои продукции ще представят държавните опери от Бургас, Русе, Стара Загора, Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“-Велико Търново, Театрално-музикален продуцентски център Варна, а специален гост ще е Фестивал „Пучини“ -Торе дел Лаго (Италия).

          По повод юбилея фестивалът ще започне с българско заглавие - операта „Цар Калоян“ от Панчо Владигеров, която ще има два спектакъла на 10 и 11 юли. В афиша на музикалния форум са оперите „Трубадур“ от Джузепе Верди (18 юли), „Ловци на бисери“ от  Жорж Бизе (25 юли) и оперетите „Прилепът“ от Йохан Шраус (31 юли)  и „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах ( 26 август).

          За първи път на откритата сцена в крепостта Царевец ще гостува един от значимите световни оперни форуми - италианският Фестивал „Пучини“, който ще представи на 8 август една от най-популярните опери на всички времена - „Мадам Бътерфлай“.

          „Сцена на вековете“ 2020 ще завърши на 3 септември със симфоничен концерт „Девета симфония от Лудвиг ван Бетховен“, който ще бъде дирижиран от маестро Йордан Камджало

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета