Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“ отбелязва пищно 35 години от създаването си

Мисия

16-02-2020, 12:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На богата програма и престижно международно участие ще се насладят великотърновци и гости

         Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“ 2020 ще отбележи 35 години от създаването си с богата програма и престижно международно участие. В продължение  на два месеца на откритата сцена на крепостта Царевец свои продукции ще представят държавните опери от Бургас, Русе, Стара Загора, Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“-Велико Търново, Театрално-музикален продуцентски център Варна, а специален гост ще е Фестивал „Пучини“ -Торе дел Лаго (Италия).

          По повод юбилея фестивалът ще започне с българско заглавие - операта „Цар Калоян“ от Панчо Владигеров, която ще има два спектакъла на 10 и 11 юли. В афиша на музикалния форум са оперите „Трубадур“ от Джузепе Верди (18 юли), „Ловци на бисери“ от  Жорж Бизе (25 юли) и оперетите „Прилепът“ от Йохан Шраус (31 юли)  и „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах ( 26 август).

          За първи път на откритата сцена в крепостта Царевец ще гостува един от значимите световни оперни форуми - италианският Фестивал „Пучини“, който ще представи на 8 август една от най-популярните опери на всички времена - „Мадам Бътерфлай“.

          „Сцена на вековете“ 2020 ще завърши на 3 септември със симфоничен концерт „Девета симфония от Лудвиг ван Бетховен“, който ще бъде дирижиран от маестро Йордан Камджало

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов