На 170 места в старата столица ще се продават мартеници - velikotarnovo.utre.bg

На 170 места в старата столица ще се продават мартеници

16 февруари 2020, 14:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Най-много са пред театъра

170 места за продажба на мартеници на открито определиха от търновската администрация.  Най-много  – 27, са местата  на ул. „Васил Левски” пред Музикално-драматичния театър, и 24 – на ул. „Независимост” пред Факултета по изобразително изкуство.  Търговците ще могат да продават червено-белите изделия от 20 февруари до 1 март, съгласно кметската заповед. Обособените зони са в центъра на града, кварталите „Бузлуджа”, „Кольо Фичето”, „Картала” и „Чолаковци”. Не се разрешава търговия на мартеници в района на микропазар „Бузлуджа”.

Заявления за участие в базара се подават в Общинския център за информация и услуги на гражданите. Наемните цени варират от 4,00 до 8,00 лева с ДДС за квадратен метър на ден.

Лицата с трайни увреждания, на които е издадено разрешително за търговия на открито  – заплащат 50 на сто от наемната цена.

Майсторите на мартеници се задължават да спазват разпоредбите за опазване на околната среда, да поставят маси и стативи в рамките на определения 1 кв. метър, да не увреждат тротоарната настилка, да не поставят допълнителни съоръжения като пейки, осветителни тела, шатри, тенти и други върху местата – общинска собственост.

Заповедта за организацията на базара е публикувана на официалния сайт на Община Велико Търново.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета