Близо 400 мартеници направиха децата от община Горна Оряховица за традиционната изложба - velikotarnovo.utre.bg

Близо 400 мартеници направиха децата от община Горна Оряховица за традиционната изложба

17 февруари 2020, 18:49 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Горна Оряховица

Откриването уважи кметът инж. Добромир Добрев

Близо 400 мартеници, картички и пролетни сувенири изработиха деца от детски и учебни заведения в община Горна Оряховица за традиционната мартенска изложба. Експозицията е подредена на втория етаж в Младежкия дом. Преди да бъде открита експозицията, поздрав към всички гости отправиха децата от ДГ „Първи юни“ в Горна Оряховица.

Откриването на изложбата уважиха кметът инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Пламен Мадемов, Милена Николова – главен специалист „Образование и култура“ в отдел „Хуманитарни дейности“, инж. Петя Богданова – директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“. На откриването присъстваха също и директори на учебни и детски заведения, родители, деца.

Инж. Добрев поздрави децата за красивите мартеници, които са направили с помощта на своите родители и учители.Продължавайте да творят все така красиви неща, с които да радвате всички нас, пожела на малчуганите кметът. С благодарност, че продължават да съхраняват тази многовековна традиция към децата се обърна и заместник-кметът Пламен Мадемов.

Изложбата ще остане подредена в Младежкия дом до 26 февруари.

На 28 февруари, в рамките на инициативата на Община Горна Оряховица „Подари усмивка”, част от мартениците от изложбата ще бъдат подарени на гражданите. Акция за раздаване на мартеници ще има и в населените места на Общината. Традиционно мартеници, изработени от децата ще получат и потребителите на Домашния социален патронаж.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета