Общината кани великотърновци и институции на работна среща за програмата за овладяване на безстопанствени кучета

Мисия

18-02-2020, 10:06

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя ще се проведе на 20 февруари от 10,00 ч.

Община Велико Търново организира разширена работна среща по темата за овладяване на популацията на безстопанствени кучета. Дискусията е за граждани, институции и неправителствени организации и ще се проведе на 20 февруари от 10,00 ч. Мястото на срещата е Нова зала, етаж 3 на Община Велико Търново.

Във връзка с изпълнение на Националната програма за овладяване на популацията безстопанствените кучета  и според разпоредбите на Закона за защита на животните, Великотърновски общински съвет предстои да приеме актуализация на Общинската програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета, както и план за действие към нея. По време на работната срещата граждани, институции и всички заинтересовани страни ще могат да представят своите становища, относно проекта на Общинската програма за овладяване на безстопанствените  кучета за периода  2020-2024 г.

Ще бъдат обсъдени и възможностите за съдействие между структурите на Областна дирекция на МВР, Областна дирекция за безопасност на храните, Районна прокуратура, неправителствените организации и гражданите.

Проектът на програмата е публикуван на сайта на Община Велико Търново:

https://www.veliko-tarnovo.bg/media//filer/2020/02/12/proekt-programa-dogs.pdf.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов