Търновският музей гостува с уроци „Среща с Левски" в ОУ „Димитър Благоев“ и ДГ „Пролет“

Мисия

18-02-2020, 15:33

Снимка:

РИМ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Образователната инициатива е под надслов "Музей в куфар"

          Образователната инициатива "Музей в куфар" на Регионален исторически музей-Велико Търново гостува на първокласниците и подготвителната група в Основно училище „Димитър Благоев” с урок по родолюбие и патриотизъм „Среща с Левски“.

          На децата бяха показани вещите на Левски, който музеят съхранява и пази. Д-р Атанаска Стамболийска, уредник в отдел "История на България XV–XIX в." и Михаил Стойчев, уредник в отдел "Фондове и НА" на музея запознаха малките ученици важни моменти от живота и делото на Апостола. В урока се включи и Владимир Брязов от клуб "Традиция", който показа копие на униформа и оръжие от периода на Първата българска легия, в която е участвал Левски.

          Малките първокласници разбраха какво е родолюбие и патриотизъм и научиха, че да си българин е гордост.

          Своя първи урок за Левски на 18 февруари имаха и децата от първа група в Детска градина „Пролет”. От разказа на музейния специалист д-р Атанаска Стамболйска те научиха за живота му, за качествата му – смелост, честност и доброта, за това как е получил името си.  Децата  научиха, че Левски трябва да бъде техен пример и да обичат Родината си така, както я е обичал и Апостола на Свободата.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)