Деца от Елена изработиха мартеници за Словакия - velikotarnovo.utre.bg

Деца от Елена изработиха мартеници за Словакия

19 февруари 2020, 10:26 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Елена

Те ще отпътуват към Посолството на страната ни

Община Елена изпрати над 200 мартеници за Посолството на нашата страна в Словакия. Този дарителски жест е във връзка с приема, организиран всяка година от дипломатическото ни представителство по повод Националния празник на Република България. Присъстват върховни представители на словашката държавна власт, на министерствата, институциите, чуждестранните дипломатически представителства в Словакия и живеещи там българи. На всички гости Посолството подарява мартеници, като по този начин те се докосват до най-старите ни обичаи и традиции.

За втори път община Елена се включва в инициативата, а кметът инж. Дилян Млъзев благодари на посланик Йорданка Чобанова за поканата. С мартеници от еленските деца ще бъдат зарадвани  и техните връстници от българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава.

Тази година пъстрите мартенички изработиха деца от Центъра за подкрепа за личностно развитие и от Дневен център за деца и младежи с увреждания в Елена. Майката на малкия Станимир Николаев също направи мартеници, които общината закупи благотворително за лечението на детето.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета