Проф. Йосиф Радионов и търновецът Калоян Трифонов с майсторски класове в старата столица

Велико Търново Лайф

19-02-2020, 12:07

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празничен концерт среща поколенията на 3 март в Изложбени зали

Второ международно издание на майсторски класове по цигулка, виола и контрабас организират от 2 до 6 март сдружение „Силания” и община Велико Търново. Избрани участници ще черпят опит от проф. Йосиф Радионов /цигулка и виола/ и от великотърновския контрабасист Калоян Трифонов.

Заключителният концерт на учениците ще е на 6 март от 15,30 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”.

Също там, но на 3 март, ще е се състои празничен концерт под надслов „Среща на поколенията”. В него, освен проф. Радионов и Калоян Трифонов, ще се включат пианистките Зорница Радионова и Дочка Михова.

Проф. Йосиф Радионов е солист на всички български симфонични и камерни оркестри, както и на много чуждестранни състави. Като преподавател в Националната музикална академия от 1975 г. насам негови възпитаници са Йоана Каменарска, Валя Дервенска, Мартин Пантелеев, Мирослав Чакърян – носители на награди от наши и международни конкурси.

Великотърновецът Калоян Трифонов вече над 20 години свири в Германия. Той е контрабасист на свободна практика, успял да изгради име и да получи популярност сред колегите си в Германия. Завършил е консерваторията в България и магистратура в Германия.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов