Феновете на Етър с акция в помощ на малката Ани Паздеркова

Спорт

19-02-2020, 13:14

Снимка:

Фен клуб Етър

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средства за лечение на детето ще се събират на мача с Лудогорец в неделя

Феновете на „Етър” няма да правят хореография за мача с „Лудогорец” тази неделя, а ще дарят средствата за лечението на малката Ани Паздеркова.

Ето призивът на Фен клуба към великотърновци :

 

„Боляри, както знаете от доста години насам, създадохме традиция за големите мачове да правим мащабни ръчно рисувани хореографии, с което се наредихме по качество сред големите агитки в страната и заслужихме уважение пред футболна България, както за ЕТЪР така и за цяло Велико Търново!
Смятахме да се представим достойно и този път, но до нас достигна информацията за тъжната съдба на Ани от Велико Търново и избрахме да подкрепим родителите й, като дарим средствата, които щяхме да използваме за хореография, за нейното лечение. Преди, по време и след мача на входовете и касите на стадион ,,Ивайло" ще има урни, в които всички фенове ще могат да дадат своя принос за детето, с което се надяваме да бъдем максимално полезни.”

 

Ани Паздеркова е на 3 годинки и 7 месеца от Велико Търново, дъщеря е на известния плувен треньор Панайот Паздерков. Момиченцето е диагностицирано с детска церебрална парализа и все още не може да ходи, да седи седнала и да контролира крайниците си. В Китай предлагат лечение за Ани, което ще протече през няколко етапа, първият от който ще струва 35 000лв.

За последните 5 години на стадиона от дарителски кампании за болни деца и хора в неравностойно положение, които Фен клубът на „Етър” организира, са събрани над 12 000 лв. Всички суми са приведени по сметките на нуждаещите се.


”Молим всеки, който има възможност нека да помогне на нашата малка съгражданка. Благодарим на всички, които през годините повярваха в добрите ни намерения и спомогнаха за десетки благотворителни инициативи, с което продължаваме да доказваме, че футболните фенове от Велико Търново са нещо повече от епитетите, с които обикновено ни категоризират.” - казват от Фен клуба.

Мачът с Лудогорец е в неделя от 16,30 ч. на стадион „Ивайло”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)