Горнооряховският кмет и ученици сложиха начало на инициатива „Гора в класната стая“

Мисия

20-02-2020, 19:05

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

540 семена от червен дъб и явор засяха възпитаниците на СУ „Георги Измирлиев“

540 семена от червен дъб и явор засяха днес учениците от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Така 16 класа от училището поставиха начало на инициативата „Гора в класната стая“.  Инициативата започна още миналата година, когато училището се присъедини към кампанията на Гората.бг за засаждане на 100 000 дървета в България. Сега вече целта е 1 милион и част от тях ще бъдат фиданките на учениците от СУ „Георги Измирлиев“, обърна се към всички присъстващи директорът на училището Криси Аврамова.

Към инициативата, заедно с децата се присъедини и кметът инж. Добромир Добрев, който имаше възможност да засее семена от дъб. Сега ще видим на кого дръвчето ще порасне и ще стане по-голямо, пошегува се с малчуганите инж. Добрев.

Преди да започне голямото засаждане на семената, всички получиха точни указания как трябва да се случи това от специалистът по озеленяване към ОП „Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленяване“ Елена Ефтимова и от еколога на Общината Надя Даракчиева.

Заедно с инж. Добромир Добрев в инициативата „Гора в класната ста - Началото“ се включиха и директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ инж. Маргарита Атанасова, управителят на Билковата аптека Катя Иванова, флористът Радослава Стайкова, Надежда Стойчева и Марина Митева от Младежкия дом. Всички те засадиха своето бъдещо дърво заедно с градоначалника.

Приветствам тази инициатива. Вие сте като тези семенца, които ще засеете. Растете и се учете. Една гора иска много труд и усилие, бъдете търпеливи, растете заедно с вашите дръвчета – здрави и силни, пожела кметът на децата. Когато тези семенца станат фиданки, Общината ще намери подобаващо място за Гората на СУ „Георги Измирлиев“, обеща инж. Добромир Добрев.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)