Колоездачен поход по повод Велчовата завера организират във Велчево

Мисия

22-02-2020, 11:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той ще се проведе на 4 април

Колоездачен поход дълъг 18 километра организира кметското наместничество във великотърновското село Велчево по повод годишнина от Велчовата завера. Той ще се проведе на 4 април, събота от 10.30 до 13.30 часа. Основният маршрут е паметник „Майка България”, Съдебна палата, Беляковско шосе, кв. „Чолаковци”, прекият път към Дебелец, уточнява Мустан Юсменов, кметски наместник на с. Велчево. Втори сборен пункт ще има при хотел „Корона”, с. Плаково, с. Велчево и Къпиновски манастир и обратно до с. Велчево. Крайната точка е площада пред кметското наместничество в с. Велчево – Арката. Стартовите групи ще стартират през 5 минути, според времето на регистрацията им. Ще има и начална регистрация в 8.30 часа.

За участие в колоездачния поход се канят всички любители на спорта, туризма и природата. Целта е да се популяризира селото и природните му забележителности, с идеята походът да стане ежегоден. Право на участие ще имат лица над 14 години, по-малките трябва да са с придружител. Всички участници ще бъдат разделени в две възрастови групи. В края на похода ще бъдат раздадени медали за класираните на първите три места, а всеки ще получи отличителна значка и грамота. Наградени ще бъдат и най-младият, и възрастният участник. Колоездачният поход се осъществява със съдействието на Община Велико Търново и сдружение „Свети Георги”.

Основната идея за него е на Венци Петрунов. Преди година той си е закупил имот във великотърновското село. Основно живее и работи в Америка и се завръща през различен период от време в населеното място. А кметският наместник Мустан Юсменов е приел идеята му и е впрегнал всички сили колоездачният поход да се осъществи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов