Нови маршрути за румънски туристи подготвя Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“

Мисия

23-02-2020, 17:04

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Велико Търново бе единственият български град със самостоятелен щанд на Targul de Turism al Romaniei

Удължаване на престоя на румънските туристи във Велико Търново, чрез нови маршрути, е договорила Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ на Международното туристическо изложение Targul de Turism al Romaniei (TTR) в Букурещ. 

„За организирани групи ще правим турове в радиус до 30 км от нашия град. Туристите ще имат 5 нощувки във Велико Търново с екскурзии до античния резерват Никополис ад Иструм, Елена, Боженци, Етъра, Трявна. Груповите туристически турове ще бъдат предлагани от втория най-голям румънски туроператор „Christian Tours“, с който си партнираме от миналата година“, съобщи управителят на общинския туроператор Борислав Йорданов.

От този сезон „Царевград Търнов“ ще започне съвместна работа и с още един нов румънски  туроператор "Karpaten Turism". който си сътрудничи с международно известни марки в туристическия бранш.

Възможностите за съчетаване на културно-исторически и познавателни маршрути с различни артистични събития, атракции, винени турове, кулинария, и добра база за настаняване са привлекли вниманието на  масовите посетили на изложението TTR. Индивидуалните клиенти са проявили интерес към уикенд пакетите през активния сезон и към културни събития, като Летния фестивал „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец.

„Велико Търново е добре позната дестинация в северната ни съседка и много от посетителите на нашия щанд в Букурещ вече са планирали екскурзии и са резервирали хотели за празника на града, Великден и летните си ваканции“, посочи Борислав Йорданов.

Велико Търново бе единственият български град със самостоятелен щанд на Международното туристическо изложение Targul de Turism al Romaniei (TTR), което се проведе от 20 до 23 февруари. Най-голямата туристическа борса в Румъния е предназначен,о както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)