Иван Кайряк с шампионска титла от Държавното по свободна борба за деца

Спорт

25-02-2020, 17:29

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ученикът в Спортно училище „Георги Живков“ се бори в седем срещи в рамките на един ден

Изключително представяне на Държавното първенство по свободна борба за деца направи Иван Кайряк. Състезателят на великотърновския клуб „Илия Павлов“ взе шампионската титла в една от най- многолюдните категории на шампионата в Сливен без да даде техническа точка на съперниците си. Ученикът в Спортно училище „Георги Живков“ се бори в седем срещи в рамките на един ден в категория до 42 килограма, в която се включиха 54 състезатели. Половината схватка спечели с туш, другата половина с технически туш по точка, обясни треньорът му Миросва Колев. Талантливият борец е бесарабски българин от Украйна, в момента е шестокласник в Спортното училище във В. Търново, а златното отличие е първо за него.
На финала съперникът му Михаил Сейкел от „Локомотив“ /Пловдив/ не излезе на тепиха и загуби служебно, оставайки са среброто. Трети в категорията е горнооряховецът Стефан Николов.
Още едно отличие взе великотърновската борба от шампионата в Сливен. В категория до 66 килограма с бронз се окичи Димитър Цветков от клуб „Радослав Великов/Михаил Ганев“. Състезателят на заслужилия треньор Лако Лаков записа четири победи с туш, без да даде точка. На полуфинала обаче изненадващо бе туширан от Иван Томчев от клуб „Станка Златева“ в Сливен. В схватката за трето- четвърто място шестокласникът в ОУ „Бачо Киро“ тушира Йоско Йосков от АСК „Сливен“ и се окичи с бронз.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов