В Театър ВЕСЕЛ ще посрещнат Баба Марта - velikotarnovo.utre.bg

В Театър ВЕСЕЛ ще посрещнат Баба Марта

26 февруари 2020, 11:31 | Мария Христова
  • Снимка:
    театър Весел

Търновските актьори ще изненадат своите най-верни почитатели

      В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 29 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра“ във Велико Търново очакват скъп гост... Със спектакъла „Коя е Баба Марта?“ търновските актьори ще изненадат своите най-верни театрални почитатели в навечерието на първия пролетен месец – месец март.            

      Сценарият на спектакъла е дело на Маргарита Маринова. Постановката е на Веселин Василев, сценографията и куклите – на Стефка Кювлиева, а маските – на Лидия Къркеланова. Музикалната картина е на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.

      В основата на сценария са класически стихове и народни притчи за мартеницата. Децата ще се срещнат с познатите на всеки българин персонажи – Голям Сечко Януари, Малък Сечко Февруари, както и вечно спорещите ветрове на Баба Марта – топлият вятър, “който бил червен и се наричал Летник” и студеният вятър, “който бил бял и се наричал Зимник”. И разбира се, ще пристигне и очакваната от всички – добрата Баба Марта с любимите си Пижо и Пенда.

        Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета