Три първи места спечели ПМГ „Васил Друмев“ от Ученическите игри по волейбол

Спорт

26-02-2020, 18:24

Снимка:

ОП Спортни имоти

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

26 отбора в три възрастови групи при двата пола се включиха в надпреварата

Три първи места спечелиха отборите на Природоматематическата гимназия „Васил Друмев“ от Ученическите игри по волейбол. Надпреварата се проведе в продължение на седмица в Мултифункционалната залата до СУ „Ем. Станев“, с участието на 26 отбора в три възрастови групи при двата пола. В последния ден срещите бяха наблюдавани от десетки ученици, дошли да подкрепят приятелите си на терена. В атмосферата се включиха и изпълнители от бенда на СУ „Ем. Станев“, които с инструментите си надъхваха своите волейболисти.
Изключително атрактивен бе финалът при средношколците 11- 12 клас, където борбата започнаха седем отбора, разделени в две групи. Победителите в тях пък премериха сили в решителния мач за титлата общински първенец. Първият гейм бе за тима на ПМГ „В. Друмев“, воден от Йордан Маров. Вторият бе изключително оспорван и в крайна сметка го спечелиха юношите на СУ „Ем. Станев“, водени от Анелия Николова. Контрагеймът бе за Природоматематиците, които получиха купата от директора на ОП „Спортни имоти и прояви“- Петко Павлов. Трети са волейболистите на Старопрестолната гимназия по икономика, четвърти на Езикова Гимназия.
При девойките в тази възраст шампионки станаха средношколките от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, чийто треньор е преподавателят Бранимир Белчев. След тях са връстничките им от СУ „Ем. Станев“, ПМГ „В. Друмев“ и Старопрестолната гимназия по икономика /СГИ/.
При момичетата и момчетата 8-10 клас купите за първото място станаха притежание на отборите от ПМГ „В. Друмев“ с наставник Йордан Маров.
Втори при девойките са волейболистките на Езикова гимназия, трети на СУ „Ем. Станев“, четвърти на СГИ. При юношите сребърната купа е за волейболистите на Старопрестолната гимназия по икономика, бронзовата за АК „Арус“, четвърти е отборът на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“. Наградите им бяха връчени от Йордан Дурчев- спортен експерт в Община Велико Търново.
Във възрастовата група 5- 7 клас първите места в двата пола заеха отборите на СУ „Ем. Станев“. При момчетата възпитаниците на Анелия Николова се справиха със съперниците си от СУ „Вл. Комаров“ и ОУ „Дим. Благоев“, които останаха на второ и трето място. Същото класиране се получи и при момичетата, където тимът на СУ „Ем. Станев“ бе воден от Румен Трифонов. Втори и трети тук са също отборите на СУ „Вл. Комаров“ и ОУ „Дим. Благоев“. Главен секретар на турнира бе Стефан Хартиев, Павлин Генчев, който бе и организатор на игрите, и Йордан Ризов ръководиха волейболните срещи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов