Спипаха рецидивист, извършил кражба след излизане от затвора и избягал в чужбина - velikotarnovo.utre.bg

Спипаха рецидивист, извършил кражба след излизане от затвора и избягал в чужбина

27 февруари 2020, 14:37 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay

Прокуратурата иска постоянен арест за апаша

Районна прокуратура – Габрово внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на рецидивист, извършил поредната си кражба три дни след излизане от затвора и веднага след това се укрил, като напуснал страната. При връщането му в страната е задържан с постановление на наблюдаващ прокурор за 72 часа до довеждането му пред съда.

Б. Б. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че за времето от 22:00 ч. на 02.01.2020 г. до 05:00 ч. на 03.01.2020 г., в гр. Габрово, от каса в помещение на магазин, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел сумата от 5000 лева, от владението на дружеството, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да я присвои.

Прокуратурата счита, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на лицето. Обвинението по настоящото дело е за тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от три до петнадесет години. Това престъпление е извършено при условията на опасен рецидив, след като е осъждан 16 пъти за кражби, което го определя като извършител на престъпления с висока обществена опасност. Налице е обосновано предположение за авторството на деянието, както и за опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.  Последната кражба е  извършена само три дни след като е бил освободен от Затвора – Ловеч, а непосредствено сред това той се е укрил, като напуснал а страната. Задържан е веднага при връщането му в Р. България.

 



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета