113 години от рождението на патрона си отбеляза днес СУ „Емилиян Станев”

Мисия

28-02-2020, 12:17

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учениците организираха благотворителен базар в помощ на малката Ани

С много гости и в препълнена чисто нова актова зала днес най-голямото областно училище в старата столица отбеляза 38 години от официалното си откриване и 113 години от рождението на патрона си Емилиян Станев. Мащабен ремонт се извършва в школото, като днешният концерт бе първото мероприятие в концертната зала. То беше открито от неповторимия Джуниър Бенд.

До края на годината ще завършат ремонтните дейности и ще имаме едно наистина модерно училище, каза в краткото си приветствие директорката на училището Кина Котларска.

Гости на днешното тържество бяха първият директор Гинка Стефанова, бивши преподаватели, стажанти и възпитаници. Да поздрави ученици и преподаватели днес дойде и Пенка Игнатова – директор дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” в община Велико Търново. От името на кмета на общината инж. Даниел Панов Игнатова връчи на г-жа Котларска ваучер за закупуване на част от така необходимата на училището озвучителна конфигурация.

Средно училище „Емилиян Станев” обучава над 1 400 ученици, като е единственото в областта, в което има паралелки по музика, хореография и изобразително изкуство. Освен хора на изкуството, тук се учат и хора с добри сърца. Във фоайето на училище е организиран благотворителен базар в помощ на тригодишната Ани Паздеркова, чието семейство събира средства за лечението и. Инициативата е на учениците от 6 Г клас с класен ръководител Нина Минева, а красивите мартенички на щанда продава усмихнатата Алекзандра от 7-ми Е клас.

В училището е подредена и изложба на малките талантливи художници от класовете по изобразително изкуство.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)