Веско Ешкенази с юбилеен концерт във Велико Търново

Велико Търново Лайф

29-02-2020, 15:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В спектакъла участват Койна Русева и Люси Дяковска

Веско Ешкенази вдига тост за музите, за цигулката, за изкуството, за семейството и любовта в един емоционален юбилеен концерт, с който отбелязва своя 50-годишен юбилей!
Вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър в концерта на световно признатия цигулар, който избра да отпразнува своята годишнина с публиката на 14 града в България! Във Велико Търново музикантът ще гостува на 21 април от 20 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.
Заедно с юбиляря на сцената ще се качи неговият брат – маестро Мартин Пантелеев, който ще дирижира оркестъра на Плевенската филхармония, а специалeн гост на празника ще бъдe Люси Даковска. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове, е Койна Русева.
Заедно с най-известните произведения на Сарасате, Вивалди, Менделсон, Чайковски, Панчо Владигеров, Веско е избрал да сподели с публиката и свои любими виртуозни пиеси като „Рапсодия в синьо“, „Libertango“, „Monti Csardas“, „Лунната соната“, „Adagio“ и други.

Билетите за юбилейния концерт в ДКС – Велико Търново вече са в продажба на касата на Туристически информационен център - Велико Търново в мрежата на Ивентим и онлайн на eventim.bg.
Информация за билети - тел.: 0899 14 58 70



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов