23 градуса ни очакват днес

Велико Търново Лайф

03-03-2020, 06:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От сряда започва застудяване

Тази сутрин температурите ще бъдат доста високи за началото на месец март, от 5 до 10 градуса. Ще духа слаб, до умерен вятър от юг.

През деня вятърът ще се усили, особено в източните райони и северно от планините. Температурите ще бъдат много високи - от 17 до 22, 23 градуса, като на места северно от планините не са изключени и малко по-високи стойности. Малко по-хладно ще остане в някои северозападни и западни райони, защитени от южния вятър.

През нощта срещу сряда и в сряда от запад ще прониква по-хладен въздух. Облачността ще се увеличи и над западните, а по-късно над централните райони ще завали дъжд, на много места придружен и от гръмотевици.

В четвъртък ще бъде по-хладно и ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - временно силен западен вятър. Облачността през деня ще остане често значителна и  на места все още е възможно да превали слаб дъжд. По-хладно, с температури от 7 до 12 градуса.

В петък облачността ще бъде значителна, но ще остане без валежи с максимални температури от 11 до 17 градуса.

Според предварителните прогнози, през уикенда отново ни очаква доста топло време, с температури около и над 20 градуса, последвано от застудяване, дъжд и гръмотевици и понижение на температурите.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)