ВТУ вече има Кабинет за усвояване на практически умения по метал

Животът

05-03-2020, 17:42

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той е изграден за нуждите на катедра Скулптура

Във Великотърновския университет днес беше открит Кабинет за усвояване на практически умения по метал. Кабинетът се намира в сградата на скулптурния корпус, проектиран и изграден специално за нуждите на катедра „Скулптура”. Корпусът разполага със специализирани ателиета, лекционни зали и помощни пространства, замислени за нуждите на едно съвременно обучение по скулптура.
Гост на откриването бе проф. д.н. Вихрен Бузов, заместник-ректор по управление на качеството и акредитацията, който приветства всички от името на академичното ръководство и лично от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.
„Днес откриваме поредния нов кабинет на територията на нашия университет. За мен е огромна чест да видя толкова много изявени млади колеги, които още по време на своето обучение осигуряват на Университета много голяма популярност и слава. Великотърновският университет ще продължи да помага за развитието на потенциала на своите студенти. Ще продължим да помагаме за обновяването и откриването на нови лекционни зали, кабинети и ателиета. Това е начинът да вървим напред и да се развиваме. Пожелавам ви много здраве и творчески успехи!“, каза в приветствието си проф. Вихрен Бузов.
Новият кабинет е важна част от подготовката на студентите в катедра „Скулптура”. Катедрата е спечелила проект, чрез който ще бъде закупен 3D принтер за нуждите на обучението. За последните няколко години в скулптурния корпус са направени творби за близо 50 изложби, а номинациите и спечелените награди са над 20.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов