Отмениха Математическия турнир във ВТУ за 15 март

Животът

06-03-2020, 10:28

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Крайният срок за регистрация се удължава до 13 март

Отмениха Математическия турнир на Великотърновския университет за ученици от XI и XII клас, съобщи Общинското радио. Причината е обявената  национална грипна епидемия. Състезанието трябваше да се проведе на 8 март. С решение на ръководството на висшето училище то ще се състои на 15 март. 80 средношколци от цялата страна бяха регистрирани за участие, съобщи деканът на Факултет „Математика и информатика” доц. Марияна Николова. Сега крайният срок за регистрация се удължава до 13 март.

Целта на турнира е да популяризира специалностите от факултет „Математика и информатика” на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и да помогне на учениците в подготовката им за олимпиади, зрелостни и кандидатстудентски изпити.

Такса за участие не се заплаща. Темата е във формат тест, който включва 12 задачи от затворен тип, 5 със свободен отговор и 3 задачи плюс задача на журито, за които е необходимо пълно описание на решенията, обясни доц. Николова.

Състезанието е анонимно. Получената оценка има валидност две години, включително годината на получаване.

Резултатите от турнира са валидни за кандидатстване в специалностите Информатика, Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационно брокерство и дигитални медии, Педагогика на обучението по математика и информатика и Приложна математика, уточни доц. Марияна Николова

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов