За 18-и пореден път великотърновският ККС „Калоян-92” е N 1 в България

Спорт

07-03-2020, 07:30

Снимка:

ККС Калоян-92

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес на площада в с. Арбанаси за 30-та поредна година ще бъде отпразнуван Тодоровден

За 18-и пореден път великотърновският клуб по конен спорт „Калоян-92” е N 1 в България, съобщи председателят му Михаил Костов. 18 341 точки е активът на състезателите и треньорите от конната база в Арбанаси през 2019 година. На второ и трето място са колегите им от „Конкур“ /Ихтиман/ с 4 011 т. и „Генерал Крум Лекарски“ /Божурище/ с 3790 т.
Смазващото превъзходство на великотърновските ездачи е на базата на впечатляващото представяне в държавните първенства. Шампиони на страната за миналата година са Цветелина Цанева при мъже и жени на обездка, Димитър Николов на всестранна езда, Анна Ангелова в три категории, Катерина Димова и Йоанна Тодорова. Освен седемте титли състезателите на „Калоян- 92“ са извоювали и 5 сребърни и бронзови медала от шампионата, разказа още Михаил Костов.
Днес на площада в с. Арбанаси за 30-та поредна година ще бъде отпразнуван Тодоровден, добави той. В 11:30 ч. на площада в селището започва традиционният Парад на конете, след който е и конкурсът за най-гиздав кон.
В парада ще участват 20 коня, яздени от жокеи на ККС „Калоян-92”. Специална комисия ще отличи традиционно и „Най-гиздавия кон” и неговите подгласници.
За доброто настроение на участници и гости в празника ще се погрижат Общинският духов оркестър с диригент маестро Вл. Бошнаков и младите таланти на ДЕС „Румина” при Военен клуб – В. Търново.
При хубаво време и подходящи атмосферни условия, след парада и конкурса на площада, празникът ще продължи с демонстрации на Конно-спортна база Арбанаси.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)