Учебна площадка за оцеляване сред природата ще изградят в с. Балван

Мисия

08-03-2020, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя ще бъде представен през пролетната ваканция пред министър Младен Маринов

Нова площадка „Поведение при наводнение” за деца и ученици ще изгражда читалищното настоятелство при великотърновското село Балван, съобщи Общинско радио Велико Търново. То спечели проект по програма Местни инициативи на Община Велико Търново. С това се разширява площадката за пожарна безопасност към Центъра за превенция и спорт в населеното място, създадена преди повече от година. На подрастващите ще се обяснява как трябва да се предпазят при наводнение, какво е необходимо да вземат от дома си, първа помощ и др. Новата площадка трябва да е готова до края на март.

С богата презентация тя ще бъде представен през пролетната ваканция пред министъра на вътрешните работи Младен Маринов, партньори, деца и представители на различни общини, поясни Благовеста Факирова, председател на сдружение „Св. Иван Рилски”.

С допълнителни елементи се разширява и площадката за пътна безопасност и приложно колоездене, допълни тя. Припомняме, че площадката освен за обучения по пожарна безопасност включва и терен за тренинг за оцеляване в природата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов