Пренасочват болните от пневмония деца в белодробната болница „Д-р Трейман”

Животът

09-03-2020, 13:27

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

МОБАЛ се нуждае от средства за предпазни средства и допълнително стимулиране на персонала

Заседание на Областния кризисен щаб във Велико Търново за борба с коронавирус се проведе днес. На заседанието директорът на областната болница д-р Стефан Филев поиска допълнителни финансови средства за дезинфектанти, предпазни средства и допълнително стимулиране на персонала, тъй като се налага карантина и на лицата, обслужващи болните. 

Заместник-кметът на обшина Велико Търново проф. Георги Камарашев обърна внимание, че Общината ще предприеме действия за дезинфекция на превозните средства на градския транспорт, както и на автобусните спирки и тротоарите в града. 

Областната дирекция на МВР ще съдейства при дейности, свързани с осигуряване на необходимата карантина.  
Областният кризисен щаб взе решение да се създаде организация всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Велико Търново да заделят резерв от легла, като болни лица от пневмония бъдат пренасочвани от областната болница към Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман“, считано от утре, 10.03.2020 г.
Ще се изиска информация от кметовете на общините на територията на област Велико Търново относно предприетите от тях действия и мерки за превенция и контрол по отношение разпространението на инфекцията. Информацията трябва да бъде предоставена на Областния управител до 17:00 ч. днес.

Ще бъде изготвена заповед за ограничаване на масовите мероприятия на територията на област Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов