8 са съмнителните проби за коронавирус от Плевен и Габрово - velikotarnovo.utre.bg

8 са съмнителните проби за коронавирус от Плевен и Габрово

10 март 2020, 10:49 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay

Те ще бъдат изследвани повторно

27-те проби за коронавирус, изследваните във ВМА в последните часове, са отрицателни. Такива са и 27 проби от Стара Загора и 20 - от Варна. Това заяви на редовния брифинг на кризисния щаб днес ген. Венцислав Мутафчийски.

„Имаме 171 проби, 8 от тях се уточняват, тоест повтарят се – това са тези от Габрово и Плевен. В средата на деня ще стане ясно дали са положителни или не. Във ВМА ще има 28 проби. Изписани са шестимата пациенти, които изкараха своята карантина. За днес са предвидени други петима души”, добави той.

Също за днес е предвидено отварянето на втори консултативен кабинет към инфекциозна клиника, съобщи още ген. Мутафчийски.

„В световен мащаб случаите ескалират. За последното денонощие над 1500 са регистрираните болни в Италия. Към 6 часа вече са общо над 9 000. В Корея има 7500, а в Иран - 7161. В Германия, Франция и Испания случаите са над 1000. Що се отнася до нашия регион – има нови случаи в Гърция, с което заразените стават общо 84. В Албания вече са 6, в Босна и Херцеговина - 5, в Румъния - 17, в Северна Македония - 4, в Сърбия - 2, в Хърватия – 13”, обясни Мутафчийски.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета