Два нови случая на коронавируса, този път в София - velikotarnovo.utre.bg

Два нови случая на коронавируса, този път в София

10 март 2020, 21:17 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

Заболелите са възрастно семейство, жената е била в тежко състояние

Нови два случая на коронавирус в България. Това съобщи на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.
Жена и мъж на 66 и 77 години, са дали положителна проба за коронавирус. Те са настанени в столичната болница "Пирогов". Те са семейство и са работили на стоков базар "Илиянци" в София. Мъжът е постъпил в болницата вчера, а жената днес. Тя е била в тежко състояние, интубирана е. Няма данни да са пътували в чужбина. Това каза ген. Венцислав Мутафчийски, който също присъства на извънредния брифинг. Така установените случаи на коронавирус в България стават 6.
"В Европа много сме закъснели с мерките срещу коронавируса, той лети във въздуха и маските не го хващат. Ограничаването става чрез дистанция, избягване на контактите и движение, включително пътуванията в чужбина." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след консултативното заседание на Европейския съвет във връзка с коронавируса.
Премиерът заяви, че след днешното заседания е взето решение за отпускането на 25 милиарда евро. С тези пари ще бъдат стимулирани  големите компании да произвеждат съответното оборудване, което през следващите седмици и месеци ще бъде така необходимо на болниците, за да се справят с коронавируса. Борисов посочи, че в някои страни има недостиг на болници и за целта се преоборудват хотели.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета