733 лв. събра Ротаракт в кампания, даряват ги на фондация „Искам бебе“

Животът

11-03-2020, 07:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата ще подпомогнат двойка с репродуктивни проблеми

За втора поредна година младежите от Ротаракт клуб Велико Търново инициираха кампания “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Младите хора организират дарителското събитие заедно с фондация “Искам бебе” и община Велико Търново, а основната цел е събиране на средства за подкрепа на двойки, за които зачеването на бебе е съпътствано с препятствия.

Както и миналата година, те позиционираха своите урни за дарения пред община Велико Търново, а за всяка сума над 5 лв дарителите получаваха роза в различни цветове. Организацията подкрепя различни социални каузи, като борбата с безплодието е една от най-чувствителните. За щастие с програмата на община Велико Търново “Ин витро” от 2011г. са родени над 30 бебета, а фондация “Искам бебе” целогодишно събира средства за подпомагане на двойки в цяла България.  Акции като тези са силно необходими, за да може все повече двойки да получат шанс да имат свое дете, тъй като процедурите са скъпи и понякога непосилни.

Всеки, съпричастен с каузата на Ротаракт, успя както да зарадва любимата жена с роза от кампанията, така и да бъде част от построяването на едно взаимнопомагащо си общество. Другите дарителски акции на младежите са винаги успешни, което е показателно за това, че великотърновци обединяват усилия, за да помагат.

Кампанията се проведе на 7-ми март с ограничено време, поради метеорологичните условия, но въпреки това само за малко повече от 2 часа събраните средства възлизат на 733.20лв

Събраните средства от “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” ще бъдат изцяло дарени на фондация “Искам бебе”. Различни събития са финансирали фондацията в последните месеци и парите от тях, както и от “С цвете в ръка” ще бъдат събрани на едно и разпределени по равно между 5 кандидат-двойки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов