Съдия Димо Колев встъпи в длъжност като зам.-председател на Районен съд - Велико Търново

Животът

11-03-2020, 15:22

Снимка:

Окръжен съд Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той е назначен с решение на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет

Днес съдия Димо Георгиев Колев встъпи в длъжност като заместник на административния ръководител - заместник председател на Районен съд - Велико Търново. Той подписа акта за назначаването си на официална церемония, в присъствието на председателя на съда Младен Димитров и всички съдии от ВТРС.

Съдия Колев е назначен с решение на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 160, във връзка с чл.168, ал. 2 от ЗСВ, по предложение на административния ръководител. В мотивите си съдия Димитров посочва, че той притежава както безспорни професионални качества, така и административни, и организационни качества. Кандидатурата бе подкрепена от Общото събрание на съдиите при Районния съд и гласувана на проведеното на 10.03.2020 година заседание на съдийката колегия на ВСС.

Съдия Димо Колев има над 15 години юридически стаж. През месец октомври 2010 г. постъпва в Окръжен съд – Велико Търново като младши съдия, а през 2013 г. е назначен на длъжност „съдия“ в Районен съд – Велико Търново. Той се ползва с отлична репутация сред юристите и обществото.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов