Слънце и температури до 22 градуса днес

Велико Търново Лайф

12-03-2020, 06:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-топло ще е в петък, после идват дъжд и сняг

Днес времето ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност над планините. Дневните температури ще бъдат с априлски стойности - от 15 до 20 градуса, на места и до 22 градуса. Най-топло ще бъде в петък, когато температурите ще достигнат до 23 градуса.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад  и ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и около обяд в събота ще завали дъжд, като до вечерта валежите ще обхващат голяма част от страната. Дневните температури в първия почивен ден ще са все още сравнително високи, от 11 до 16 градуса.

През нощта срещу неделя и в неделя вятърът ще се преориентира от североизток и бързо ще се усили. С него ще нахлува още по-студен въздух. Температурите рязко ще се понижат и по изгрев слънце в неделя ще бъдат от около 1 градус в Северна България до 7-8 в крайните южни райони. 

През деня ще продължи да нахлува студен въздух. Ще вали дъжд и сняг и по високите места ще се образува временна снежна покривка, включително в низините на Северна България и Софийско. Дъжд ще вали в ниските части на Тракия и крайните югозападни райони, но по-късно и там дъждът е възможно да се примесва с мокър сняг.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов