37 са вече заразените с коронавирус у нас - velikotarnovo.utre.bg

37 са вече заразените с коронавирус у нас

14 март 2020, 18:48 | Мария Христова
  • Снимка:
    БГНЕС

Регистрирани са още 6 нови случая на заразата

6 нови случая на заразата са регистрирани към този момент. 37 са вече заразените с коронавирус у нас. Това съобщи на редовния брифинг във ВМА председателят на Националния оперативен щаб проф. ген. Венцислав Мутафчийски. "Към днешния ден 157 са изследвани пробите в София, във Варна - 9, 17 в Стара Загора. Във Варна и Стара Загора са отрицателни. Във ВМА са потвърдени 5 като положителни и 1 проба в Националната лаборатория, но се очакват потвърждения още от 9 проби", каза още Мутафчийски.

"Те са от различни възрастови групи – при някой от пациентите може много ясно да се проследи връзката. Двама от тях са роднини на вече приети пациенти във ВМА", допълни той.

По-рано през деня живота си загуби пациентът, който беше настанен в "Пирогов". Дни по-рано почина и съпругата му. 

"Във ВМА имаме настанение 9 пациенти с коронавирус. В "Пирогов" бяха двамата починали и потвърдения от снощи случай. Пет са в Белодробната болница, които утре ако им се докаже първа отрицателна проба, ще бъдат под домашна карантина. Трима са в Плевен, там има един нов пациент. И двама пациенти са в Габрово", обясни Мутафчийски.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета