Археолозите от НАИМ при БАН кандидатстват да проучват пътните трасета през следващите 4 години - velikotarnovo.utre.bg

Археолозите от НАИМ при БАН кандидатстват да проучват пътните трасета през следващите 4 години

15 март 2020, 11:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    АПИ

Индикативната стойност на поръчката е 40 млн. лв. без ДДС

Една оферта - на Националния археологически институт с музей при БАН, е отворена в откритата процедура за сключване на рамково споразумение за „Извършване на спасителни теренни археологически проучвания по трасетата на инфраструктурни проекти“. Няма други подадени оферти. Индикативната стойност на поръчката е 40 млн. лв. без ДДС и е за срок от 4 години. При изпълнението на големи пътни обекти Агенция „Пътна инфраструктура“ е възложител както на дейностите по изграждане на отсечката, така и на археологическите проучвания.

За да бъдат обхванати всички спасителни археологически проучвания е необходимо сключване на рамково споразумение, с което ще бъдат избрани потенциални изпълнители, притежаващи технически възможности, опит и квалификация, на които да се възложи осъществяването на теренни издирвания на обекти, спасителни археологически проучвания и археологическо наблюдение по време на строителството, за установяване наличието на неизвестни археологически структури.

Стойността на всеки конкретен договор, в зависимост от необходимостта от дадено археологическо проучване, ще бъде изчислена в съответствие с изискванията на Наредбата за извършване на теренни археологически проучвания.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета