И община Горна Оряховица в помощ на възрасти и самотно живеещи хора

Мисия

16-03-2020, 18:07

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Доброволци ще им купуват стоки от първа необходимост

Община Горна Оряховица открива телефон, на който възрастните и самотно живеещите хора от общината могат да звънят и да поръчат каквото им е необходимо. Телефоните са: 0882 165 369 и 0618 2 15 06.
След получаване на обаждането, доброволци ще посещават хората, те ще им казват какво им е необходимо и ще им бъде закупено. Продуктите или лекарствата ще се заплащат от хората, заявили услугата. На телефона може да се звъни всеки работен ден от 8,30 до 16.00 часа.
„Това е една от мерките, която въвеждаме, за да сме полезни на най-уязвимите хора, както и с цел да се ограничи разпространението на вируса.
Ако има желаещи да се включат в доброволческа дейност в помощ на възрастни, самотноживеещи и трудно подвижни хора, могат да заявят това в Общината. Те задължително трябва да бъдат пълнолетни. Доброволците ще бъдат ангажирани основно с пазаруване на хранителни продукти или лекарства.“ – поясни кметът инж. Добромир Добрев.
Всеки, който желае да извършва доброволческа дейност, може да го заяви на e-mail: pr@g-oryahovica.org, като посочи трите си имена и телефон за връзка.
На доброволците ще бъдат осигурени необходимите индивидуални средства за защита.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов