Проучват потребностите от работна сила в област Велико Търново

Животът

18-03-2020, 10:48

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Анкетата е за работодатели, непопаднали в статистическата извадка

Провеждане на проучване на потребностите на работодателите от работна сила в област Велико Търново, непопаднали в статистическата извадка, тече до 20 март 2020 г.включително. Агенцията по заетостта, съвместно с Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, извършва подобни проучвания два пъти в годината.
Анкетата се провежда сред работодатели, попаднали в статистическа извадка. За работодатели, непопадащи в извадката, но желаещи да попълнят анкетата, е изготвен друг електронен формуляр, който е достъпен от сайта на Агенцията по заетостта.
Резултатите от анкетата се използват за определяне приоритетите на областните и национални политики по насърчаване на заетостта, средното и висше професионално образование и обучение, респективно за правилното насочване на усилия и ресурси към мерки за подобряване на връзката между обучението и потребностите на бизнеса.
Линкът, на който, освен анкетният формуляр /за работодатели не попадащи в извадката/, може да видите и резултатите от проучванията за потребностите от работна сила за 2018 и 2019 г., е:
https://www.az.government.bg/pages/pages-prouchvane-potrebnosti-rabotna-sila/.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов