Дезинфекцират и обществените места в селищата на община Горна Оряховица

Мисия

19-03-2020, 12:24

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лекарите от Общинския щаб излязоха с важни съвети

Започва дезинфекция и в населените места на община Горна Оряховица. Дезинфекционните разтвори, които са осигурени безвъзмездно от фирма „Континвест“, днес ще бъдат раздадени на кметовете. С тях ще се направи дезинфекция на кметствата и на обществените места в съответното селище.

Заради зачестилите въпроси кога трябва да се потърси лекарска помощ, във връзка с ограничаване на разпространението на covid-19, лекарите от Общинския кризисен щаб съветват ако имате:

Висока температура (над 38о);

Кашлица;

Обща отпадналост;

Мускулни и ставни болки;

Смущения в дишането или чувство на задух,

потърсете личния си лекар и действайте съобразно неговите указания. Ако личният лекар не отговаря, обадете се на тел. 112 или посетете дежурния спешен кабинет в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Работното време на кабинета е от 19.30 ч. до 7.30 ч. Другата възможност е да посетите местния филиал на Спешна помощ.
Ако пациентът е със съмнение за коронавирус се приема в здравното заведение, за да бъде тестван. Ако тестът е положителен се провежда съответното лечение.
 
От Общинския кризисен щаб призовават гражданите да запазят спокойствие и да не се поддават на внушения и паника. Важно е да се спазва дисциплина и отговорност, за да бъдат защитени всички.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов