88 души в областта са под карантина

Мисия

19-03-2020, 13:14

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Седем жители на Килифарево, които се завръщат от Германия и Франция, са се самоизолирали доброволно

Общо 88 души в областта са под карантина към 13,00 ч. днес, съобщиха областният управител проф. Любомира Попова, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева. На 82 души са отпаднали мерките за карантина. Установени са групите, с които великотърновецът е контактувал. Всички са поставени под карантина, а органите на реда осъществяват строг контрол. Към момента няма нарушения от страна на контактните лица.

Велико Търново дава добър пример за спазване на задължителна карантина. Седем жители на Килифарево, които се завръщат от Германия и Франция, още по време на пътуването са се свързвали с кол-центъра в Общината, с Областната дирекция на МВР и Регионалната здравна инспекция. Хората ще се поставят доброволно под задължителната 14-дневна карантира в отделен и изолиран имот в района на Килифарево. Институциите поддържат постоянен контакт с тях.

Продължават ежедневните проверки на търговските обекти. По инструкция на РЗИ магазините за дрехи втора употреба следва да не приемат посетители.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов