Дават гратисен период до неделя за жителите на В. Търново да се приберат

Животът

21-03-2020, 11:22

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Полицията ще следи за недопускане на безцелно пътуване на граждани

Ръководството на Областната дирекция на МВР В. Търново е предприело необходимите действия за контрол и стриктно спазване на наложените допълнителни противоепидимични мерки, посочени в заповедта на министъра на здравопазването и влезли в сила от полунощ, за недопускане безцелно пътуване на гражданите извън областните центрове. Изградени са контролно пропускателни пунктове на входно-изходните точки на областния град и ще се допуска преминаването само на граждани, които разполагат с изискваните документи, указващи причината за тяхното пътуване и тези с настоящ адрес, които се прибират.

Предвижда се гратисен период до неделя за жителите на В. Търново, които в петък вечерта са отпътували извън града да се приберат по домовете си. Забранено е посещението на паркове, детски площадки, градски градини и други открити места. Разрешава се извеждане само на домашни любимци. Областната дирекция на МВР В. Търново призовава гражданите да не напускат домовете си и града без причина, с цел предотвратяване разрастването на заразата от коронавирус.

Ръководството на областната дирекция благодари на гражданите, които проявяват разбиране и спазват наложените противоепидимични мерки.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)