163-ма вече са заразени с коронавирус, трима са излекуваните

Животът

21-03-2020, 17:27

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

8 човека между 20 и 50 години са със сериозна симптоматика

163 са случаите на заразени с COVID-19 у нас. Трима са починали и трима са оздравели. Новите случаи са в София – 18, с което стават общо 103 в столицата. В Бургас болни са още двама, които са били контактни с  първите и вече са четирима. В Пазарджишка област има един пациент. Средната възраст на починалите е 75 години, но в България в момента има 8 човека между 20 и 50 години, които са със сериозна симптоматика. Никой никога не е твърдял, че този вирус не поразява млади хора. Смъртността е по-малка при тях. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг във ВМА. Той отново изрази възмущението си, че гражданите масово не изпълняват мерките и не ограничават излизанията си. 
"Наблюдава се едно безгрижие, което цари. Витошка е пълна с хора. Цял ден има обаждания относно рестрикцията. Това е пълно безобразие. Само вчера в Италия загинаха над 600 души за един ден", заяви генералът.
"Не мога да прогнозирам кога ще бъде пикът, но явно няма да е този месец. Това със сигурност мога да го твърдя. Дано да не е през септември, защото малко хора ще останат. Малко хора ще могат да дават брифинг. И аз съм жив човек", сподели Мутафчийски.
"Няма медикамент, който да е утвърден като лечебен спрямо коронавируса", каза още шефът на Щаба.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов