70 самотноживеещи възрастни хора от община Горна Оряховица от днес ще получават храна от социалния патронаж - velikotarnovo.utre.bg

70 самотноживеещи възрастни хора от община Горна Оряховица от днес ще получават храна от социалния патронаж

23 март 2020, 11:14 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Продължава набирането на заявления

70 души от днес ще получават топла храна, която ще се приготвя в базата на Домашния социален патронаж. Мярката е временна и се въвежда докато трае извънредното положение. Целта ни е да бъдат обхванати максимален брой самотноживеещи възрастни хора, за да се ограничи тяхното излизане навън.
Нуждаещите се възрастни хора могат да се обадят на телефон в Информационния център на Общината – 0882 165 369 – Добромира Енчева и да заявят 3 имена, постоянен адрес и телефон за връзка. Ако храната ще се доставя на настоящия адрес, трябва да се каже и той.
Храна ще се доставя на възрастни хора на 70 и над 70-годишна възраст, които са самотно живеещи без близки и роднини в населеното място. При първата доставка на храната, потребителите ще подпишат заявление, договор и ще внесат депозит от 25.00 лв. Сумата е за първите две седмици на доставяне на храната.
Топлата храна ще се доставя от понеделник до петък включително, а менюто включва супа, основно ястие и хляб.
От тази мярка могат да се възползват и самотноживеещи възрастни хора, които в момента са в списъка на чакащите за услугата на Домашен социален патронаж.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета