Осигуряват храна на полицаите, регулиращи движението между Горна Оряховица и Велико Търново

Мисия

24-03-2020, 17:06

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Храната ще се приготвя от Домашния социален патронаж

От 25 март Община Горна Оряховица ще осигурява храна на дежурните полицейски патрули, регулиращи движението между Велико Търново и Горна Оряховица. Мярката за ограничаване на движението от и до областните градове беше въведена с министерска заповед. Храната, която ще получават дежурните полицейски патрули, ще се приготвя и доставя от Домашен социален патронаж. Винаги сме работили в много добро сътрудничество с РУ на полицията в Горна Оряховица. Откакто бе въведено извънредното положение съвместната ни работа стана още по-интензивна. Полицаите, заедно с лекарите са на първа линия, затова нашата цел е да им осигурим поне едно малко удобство в нелеката им ежедневна служба. Осигурили сме вече преносима дървена къщичка, където е структуриран полицейският пост, а от утре ще им бъде доставена храна. В тази безпрецедентна за страната ни ситуация преди всичко трябва да бъдем хора и да си помагаме, коментира кметът на Общината инж. Добромир Добрев.
Припомняме, че Домашен социален патронаж от понеделник доставя храна на още 70 възрастни хора на 70 и над 70-годишна възраст, които са самотно живеещи без близки и роднини в населеното място.
Мярката е временна и се въвежда докато трае извънредното положение. Целта е да бъдат обхванати максимален брой самотноживеещи възрастни хора, за да се ограничи тяхното излизане навън.
Нуждаещите се възрастни хора могат да се обадят на телефон в Информационния център на Общината – 0882 165 369 – Добромира Енчева и да заявят 3 имена, постоянен адрес и телефон за връзка. Ако храната ще се доставя на настоящия адрес, трябва да се каже и той.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов