В Габрово изписаха първия заболял с коронавирус

Животът

24-03-2020, 19:38

Снимка:

МБАЛ "Тота Венкова"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Ние сме тук заради вас, останете в къщи заради нас!“ – призоваха медиците

От болницата в Габрово „Д-р Тота Венкова“ вече е изписан първият положителен пациент с коронавирус. Другата пациентка е в подобрено общо състояние, но все още не е изписана. В лечебното заведение не са доказани и не са на болнично лечение други пациенти. Това съобщиха от габровската болница преди минути.

Отделението по Вътрешни болести не е под карантина и работи с обичайния си режим на работа .
Съобразявайки се спецификата на работа в условия на коронавирусна инфекция , отчитайки необходимостта от пълноценна храна и с цел ограничаване излизането на близки на лежащо болни пациенти от домовете, ръководството на лечебното заведение е взело решение пациентите да получават два пъти в денонощието топла храна , като е увеличена и цената на храноден , съобразена с възможностите на лечебното заведение. Близките могат да доставят храна и други необходими вещи на пациентите, като за тях на портиерната ще слиза член на екипа на съответното отделение. От болницата молят пратките да са  надлежно опаковани и надписани с имена на пациента, отделение, стая и легло.

Продължава преструктурирането на лечебното заведение с цел да се осигури качествено лечение на пациенти с коронавирусна инфекция при спазване на всички необходими противоепидемични мерки за пациенти и персонал . Преместено е изцяло Отделението по хирургия и на неговото място е разкрит интензивен сектор и допълнителни инфекциозни легла. С цел да се обезпечи спешната оперативна дейност, в Отделението по анестезиология и интензивно лечение няма да бъдат настанявани пациенти с коронавирусни инфекции

„Ние сме тук заради вас, останете в къщи заради нас!“ - това е призивът на екипа на Инфекциозното отделение на габровската болница.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов