Остава студено, но валежите спират

Велико Търново Лайф

25-03-2020, 06:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От утре се очаква затопляне

Времето остава студено и днес. Минималните температури ще са от около минус 5 до нула градуса, а дневните - от 2 до 7 градуса, Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб до умерен, от изток. Облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания. Преваляванията ще спират, като все още ще вали съвсем слаб сняг около Стара планина и слаб дъжд - по Черноморието.

В четвъртък облачността ще бъде значителна с по-съществени разкъсвания и намаления над Източна България. Ще бъде почти без валежи. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса, а дневните ще се повишат и ще са от 8 до 13 градуса. В петък облачността остава значителна, но почти без валежи или със съвсем слаби превалявания  от дъжд на отделни места. Минималните температури ще са от около нула до 5, а дневните - от 9 до  15 градуса. В събота на север ще има повече слънце. Дневните температури ще достигнат 10 до 15 градуса, в Дунавската равнина до 16-17.

В неделя и понеделник вече над цялата страна ще бъде топло, с температури от 13 до 18 градуса, на места през втория ден и до около 20.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов