Асоциацията на прокурорите призова за единна дарителска кампания за COVID-19

Животът

25-03-2020, 13:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те искат национален дарителски телефон и банкова сметка

Асоциацията на прокурорите призова правителството за организиране на единна дарителска кампания за събиране на средства, които да помогнат за справяне с епидемията от коронавирус и ликвидиране на последиците от нея.
Според прокурорите създаването на единна национална кампания ще „канализира, обедини и улесни усилията“ на всички, желаещи да направят дарения. Предложението им включва създаването на:
- единен национален дарителски телефонен номер, на който всеки един гражданин да може бързо и безопасно да дари избраната от него сума чрез изпращане на SMS;
-единна национална банкова сметка;
- удобна, гъвкава и модерна онлайн платформа за безкасови картови дарения;
- национална рекламна кампания за популяризиране на инициативата в централните и местни електронни и печатни медии.
„В тази толкова трудна за цялото човечество и за всеки един от нас обстановка, се обръщаме към всички български граждани, юридически лица и институции, с призив да бъдат съпричастни, обединени и солидарни“, призовават от професионалната организация.
Според Асоциацията на прокурорите по този начин ще бъде създаден ефикасен механизъм за прозрачност и обществен контрол, а събраните средства ще бъдат ежедневно отчитани, след което бързо и справедливо насочвани на там, където са най-необходими.
„Да бъдем заедно и единни, без оглед на професия, пол, възраст, принадлежност и убеждения! Да покажем, че сме достойни за предците ни, които с всеотдайността, кръвта и труда си са отвоювали, изградили и запазили България през вековете. Това е каузата и борбата на нашето поколение! „Който спаси един човешки живот, спасява целия свят!“, пишат още прокурорите в призива си.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)